woensdag 2 april 2014

Voorlopige uitslag

We hebben vandaag de hele dag in spanning gezeten in afwachting van het telefoontje van de hematoloog. Iets na zes uur vanavond belde hij uiteindelijk met de uitslagen van de onderzoeken van vorige week. Om te beginnen het goede nieuws: de CT-scan heeft, behalve de plek in mijn schouder, geen andere nieuwe Kahler-haarden laten zien.

Minder goed, maar wel te verwachten, is dat bloed- en beenmergwaardes zijn gestegen. De waardes zitten op de grens van wel of niet met medicijnen en/of chemokuur gaan behandelen als voorbehandeling voor de DLI. Hier moet nog een besluit over worden genomen en daar wordt morgen in het hematologie-team over gesproken. Er zijn verschillende factoren van invloed op de keuze die gemaakt moet worden. Behandeling met medicijnen als bortezomib of lenalidomide is niet zinvol. Van de eerste heb ik veel neuropathische klachten gekregen, van de tweede was de werking niet effectief. Een mogelijk alternatief is een REP-kuur. Dat is wel weer lenalidomide (Revlimid) maar dan in combinatie met een chemo (Endoxan) en Prednison. Nadeel van behandeling daarmee is dat het eigenlijk niet goed samengaat met het wondherstel aan mijn arm en met de bestraling.

Het teamoverleg zal hierover morgen een besluit nemen en aan het eind van de dag neemt de hematoloog weer contact bij mij op.

1 opmerking:

  1. Hoi Jaco,

    We zijn altijd je blog blijven volgen. Een spannende tijd allemaal. Hopelijk krijg je vlug duidelijkheid over je behandeling. Heel veel succes de komende tijd en blijf moed houden.

    Een groet uit Roosendaal,
    Pim en Nancy

    BeantwoordenVerwijderen