vrijdag 11 maart 2011

Nieuwe uitslag IgA

Vorige week woensdag ben ik geprikt om de waarde van de paraproteïne in mijn bloed vast te stellen. Vandaag kreeg ik de voorlopige uitslag van deze bepaling door. De hematoloog mailde mij het volgende:

"Het IgA is licht gestegen van 7.5 naar 8.3 g/l; dit is echter slechts een surrogaat marker van het paraproteïne waar het eigenlijk om gaat. Met deze lichte stijging verwacht ik echter ook geen drastische veranderingen van het paraproteïne; dus helaas ook geen daling verder. Deze laatste waarde is echter niet bekend nog. Medio volgende week mag ik het lab weer bellen voor de tussenstand."

Dit bericht is een voorbeeld van de onzekerheid in de huidige fase van mijn behandeling. Enerzijds zie je een stijging, die je eigenlijk niet zou willen zien. Anderzijds zijn er de relativerende woorden van de specialist. De waargenomen stijging is maar klein, het zal wel meevallen. Toch blijf je dan weer zitten met de vraag: wat kan je verwachten? Wanneer is een verandering in waarde wel relevant? Wat zijn eigenlijk de onzekerheidsmarges van dit soort bepalingen? Op aanvullende vragen hierover aan de hematoloog geeft hij aan dat er op dit moment geen aanleiding is voor extra onderzoek. We wachten de berichten maar weer af, volgende week woensdag meer informatie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten