donderdag 25 april 2013

Uitslagen voor een deel bekend, besluit over DLI nog niet

Vandaag hebben we een deel van de uitslagen van de beenmergpunctie, het bloedonderzoek en de CT-scan gekregen. Die zien er goed uit. Het aantal plasmacellen in mijn beenmerg is afgenomen van 10 a 20 % naar 4 %. Plasmacellen zijn de "foute" cellen, waar een gezond iemand er ongeveer 1 % van heeft.

Het bloedonderzoek laat een daling van eiwitwaarden zien, volgens de hematoloog is er nu spake van een "very good partial remission". Nog geen volledige remissie, maar ik zit op de goede weg. Ook de CT-scan laat een gunstig beeld zien: er zijn geen nieuwe Kahler-haarden gevonden en bij de bestaande laesies (holtes) is sprake van herstel.

Volgende week donderdag is er weer "DLI-overleg" in het LUMC, dan wordt beslist of de DLI al dan niet doorgaat. Het is mogelijk dat over 3 of 6 maanden er alsnog een DLI nodig is.

1 opmerking:

  1. Hoi Jaco,
    Dat ziet er positief uit! Zoals je weet lees je berichten altijd met veel interesse. Het was wel even puzzelen hoor, wat was DLI ook weer en zo (even spieken). Als ik het goed begrijp is de ziekte nog een beetje actief (daling van de eiwitwaarden) maar van die meetbare hoeveelheid van eigen stamcellen snap ik het nog niet: 4% in plaats van 1% plasmacellen betekent 3% eigen stamcellen en 1% normaal van de donor? Of is het niet te bepalen/bepaald hoeveel eigen stamcellen er te vinden zijn en wordt er alleen naar concentratie plasmacellen gekeken als indicatie van hoeveelheid eigen stamcellen? De CT-scan is fantastisch, herstel van de laesies (weer)! En je voelt je kennelijk ook goed, gezien je fietsprestaties onder meer. Geniet ervan.
    Hartelijke groet, Rutger

    BeantwoordenVerwijderen